Brownie z czerwonej fasoli

Składniki:
2 puszki czerwonej fasoli
2 jaja kurze
2 banany (250g)
30g kakao naturalnego (proszek)
5g proszku do pieczenia
10g oliwy z oliwek
10g wiórek kokosowych do posypania
Polewa:
50ml wody przegotowanej
10g kakao naturalnego (proszek)
Sposób wykonania:
Fasolę dokładnie przepłukać na sitku pod bieżącą wodą, a następnie przełożyć do dużej miski. W dalszej kolejności dodać banany, wbić całe jaja, dosypać kakao i proszek do pieczenia oraz wlać 1 łyżkę oliwy. Całą zawartość dokładnie zblendować do uzyskania gęstej, aksamitnej masy. Keksówkę wyłożyć papierem do pieczenia i wlać masę ciasta do foremki. Całą zawartość włożyć do nagrzanego do 180 stopni C piekarnika i piec przez 50 min. Po upieczeniu wyjąć na 1 godz. do przestygnięcia. Przygotować polewę: do przegotowanej wody dodać 1 łyżkę kakao i wymieszać. Polać ciasto i posypać wiórkami kokosowymi. Smacznego!!!