• Dietetyk Joanna Walasek

Budyń czekoladowy z kiwi

Aktualizacja: 11 sie 2019



Składniki:

  • Kakao proszek 16% 20g

  • Kiwi 100g

  • Mleko 1,5% OSM 300ml

  • Skrobia ziemniaczana 20g

  • Orzechy laskowe 10g

  • Wiórki kokosowe 5g


Sposób przygotowania:


Z podanej części mleka odlać około 100 ml, dodać kakao i skrobię ziemniaczaną, wymieszać. Powstałą zawartość dodać do gotującego się mleka i mieszać do powstania konsystencji budyniu. Na koniec dodać owoce i udekorować wiórkami kokosowymi i orzechami. Smacznego!!!


13 wyświetlenia

GABINET DIETETYKI KLINICZNEJ

ul. Stefana Batorego 48, pokój nr. 204

41-506 Chorzów

(Centrum Biurowe przy ING)

DIETETYK KLINICZNY
DORADCA ŻYWIENIOWY 
mgr JOANNA WALASEK

Numer konta bankowego:PL 78 1050 1214 1000 0097 2017 4219

  • Facebook Social Ikona
  • Instagram Ikona społeczna
  • LinkedIn Ikona społeczna