• Dietetyk Joanna Walasek

Jabłka pieczone z płatkami owsianymi



Składniki:

  • 2 duże jabłka (360g)

  • 40g płatków owsianych

  • 15g jagód Goji

  • 5g cynamonu

  • 3 orzechy włoskie

  • 10g nasion słonecznika

  • sok z 1/3 cytrynu lub limonki

Sposób wykonania:

Ściąć wierzch jabłek, wydrążyć ogryzek uważając by nie przeciąć brzegów i skórki owoców. Wymieszać płatki owsiane z orzechami, jagodami Goji, słonecznikiem, cynamonem i włożyć do środka jabłek. Skropić sokiem z cytryny/limonki. Na wierzch położyć pokrojone orzechy. Przykryć "pokrywką" z jabłka i wstawić do nagrzanego do 190 stopni C piekarnika. Piec 30-40 min. (w zależności od dojrzałości jabłek). Smacznego!!!


0 wyświetlenia

GABINET DIETETYKI KLINICZNEJ

ul. Stefana Batorego 48, pokój nr. 204

41-506 Chorzów

(Centrum Biurowe przy ING)

DIETETYK KLINICZNY
DORADCA ŻYWIENIOWY 
mgr JOANNA WALASEK

Numer konta bankowego:PL 78 1050 1214 1000 0097 2017 4219

  • Facebook Social Ikona
  • Instagram Ikona społeczna
  • LinkedIn Ikona społeczna