• Dietetyk Joanna Walasek

Makaron z tuńczykiem i pieczarkami


Składniki:

  • 70g makaron muszelki/świderki/penne bądź inny z mąki pełnoziarnistej

  • 100g tuńczyka

  • 80g pieczarek

  • 50g cebuli żółtej bądź czerwonej

  • 2 ząbki czosnku

  • 2g bazylii suszonej

  • 2g tymianku suszononego

  • 10g natki pietruszki

  • szczypta soli i pieprzu do smaku

  • 10g oliwy z oliwek lub oleju rzepakowego

Sposób wykonania:

Makaron ugotować al dente. Na patelni rozgrzać oliwę/olej, dodać pokrojoną w kostkę cebulę, przeciśnięty przez praskę czosnek oraz pokrojone w kostkę pieczarki, smażyć do miękkości. Dodać pokrojonego na mniejsze kawałki tuńczyka, doprawić solą, pieprzem i ziołami. Przełożyć na talerz, udekorować natką pietruszki. Smacznego!!!


2 wyświetlenia

GABINET DIETETYKI KLINICZNEJ

ul. Stefana Batorego 48, pokój nr. 204

41-506 Chorzów

(Centrum Biurowe przy ING)

DIETETYK KLINICZNY
DORADCA ŻYWIENIOWY 
mgr JOANNA WALASEK

Numer konta bankowego:PL 78 1050 1214 1000 0097 2017 4219

  • Facebook Social Ikona
  • Instagram Ikona społeczna
  • LinkedIn Ikona społeczna