• Dietetyk Joanna Walasek

Zupa krem z marchewki i curry



Składniki:

  • 1kg marchewek

  • 750ml wywaru warzywnego (50g pietruszki, 20g selera, 10g pora, 10g natki pietruszki, 10g liści świeżego lubczyku, 3 liście laurowe, 3 kulki ziela angielskiego, szczypta soli i pieprzu do smaku)

  • 2g suszonej bazylii

  • 3g przyprawy curry

  • do posypania: nasiona chia/czarnuszka

Sposób wykonania:

W wywarze warzywnym ugotować marchewki do miękkości, doprawić bazylią i przyprawą curry. Całą zawartość zupy zblendować na gęsty krem. Przełożyć do miseczki/talerza, udekorować nasionami chia/czarnuszką. Smacznego!!!

0 wyświetlenia

GABINET DIETETYKI KLINICZNEJ

ul. Stefana Batorego 48, pokój nr. 204

41-506 Chorzów

(Centrum Biurowe przy ING)

DIETETYK KLINICZNY
DORADCA ŻYWIENIOWY 
mgr JOANNA WALASEK

Numer konta bankowego:PL 78 1050 1214 1000 0097 2017 4219

  • Facebook Social Ikona
  • Instagram Ikona społeczna
  • LinkedIn Ikona społeczna