WYKSZTAŁCENIE
-
2021- 2022 SWPS Uniwersytet Humanistycznospołeczny w Katowicach, kierunek Psychodietetyka, studia podyplomowe
-
2017- 2019 Śląska Wyższa Szkoła Medyczna w Katowicach, kierunek Dietetyka ze specjalnością Dietetyka kliniczna, II stopień magisterskie
-
2016- 2017 Śląska Wyższa Szkoła Medyczna w Katowicach, Dietetyka i Praktyka Planowania Żywienia, studia podyplomowe
-
2014- 2016 Uniwersytet Śląski w Katowicach, Wydział Biologii i Ochrony Środowiska, kierunek Biologia, II stopień magisterskie
-
2011- 2014 Uniwersytet Śląski w Katowicach, Wydział Biologii i Ochrony Środowiska, kierunek Biologia, I stopień licencjackie
SZKOLENIOWIEC
-
2020 Szkolenie nt. Żywienia w Nieswoistych Chorobach Zapalnych Jelit (NCZJ) w uwzględnieniem programu Modulife jako metody leczenia żywieniowego w Chorobie Leśniowskiego-Crohna, Akademia Dietetyki Klinicznej
CZŁONKOSTWO
-
2023-obecnie Certyfikowany Członek Polskiego Towarzystwa Dietetyki, Warszawa
-
2019-obecnie Certyfikowany Członek Zwyczajny Polskiego Stowarzyszenia Dietetyków ze statusem: Dietetyk Medyczny, Polskie Stowarzyszenie Dietetyków, Łódź
UKOŃCZONE KURSY
-
2020 "Specjalista przyjazny insulinoopornym"- szkolenie SOIT - School Of Insulinresistance Therapy
-
2020 Certyfikowany Ekspert Programu ModuLife dotyczący żywienia osób z chorobą Leśniowskiego-Crohna
-
2017 Kurs Trenera Personalnego, Fit Academy- Instytut Rozwoju Trenerów Personalnych, Warszawa
-
2017 Kurs Instruktora Siłowni, Fit Academy- Instytut Rozwoju Trenerów Personalnych, Warszawa
PUBLIKACJE NAUKOWE
-
2022 Żywienie w chorobie Parkinsona (WSPÓŁCZESNA DIETETYKA, nr 42, 2022)
-
2022 Żywienie w chorobie Alzheimera (WSPÓŁCZESNA DIETETYKA, nr 41, 2022)
-
2022 Dieta, suplementacja i probiotykoterapia w MAFLD (WSPÓŁCZESNA DIETETYKA, nr 40, 2022)
-
2022 Zalecenia żywieniowe w chorobie Leśniowskiego-Crohna (WSPÓŁCZESNA DIETETYKA, nr 39, 2022)
-
2021 Zalecenia żywieniowe przy dolegliwościach towarzyszących chorobie nowotworowej (WSPÓŁCZESNA DIETETYKA, nr 38, 2021)
-
2021 Żywienie w chorobie Leśniowskiego-Crohna (część II) (WSPÓŁCZESNA DIETETYKA, nr 38, 2021)
-
2021 Żywienie w chorobie Leśniowskiego-Crohna (część I) (WSPÓŁCZESNA DIETETYKA, nr 37, 2021)
-
2021 Wpływ probiotyków na zdrowie kobiety ciężarnej i prawidłowy rozwój dziecka (WSPÓŁCZESNA DIETETYKA, nr 36, 2021)
-
2021 Zastosowanie kwasu masłowego w wybranych jednostkach chorobowych (WSPÓŁCZESNA DIETETYKA, nr 36, 2021)
-
2021 Dieta bezglutenowa- moda czy zdrowa konieczność? (WSPÓŁCZESNA DIETETYKA, nr 34, 2021)
-
2021 Zespół Gilberta – leczenie, postępowanie dietetyczne (WSPÓŁCZESNA DIETETYKA, nr 33, 2021)
-
2021 Znaczenie probiotyków w trakcie i po antybiotykoterapii (WSPÓŁCZESNA DIETETYKA, nr 33, 2021)
-
2020 Niezbędnik Dietetyka (WSPÓŁCZESNA DIETETYKA, 2020)
-
2020 Dna moczanowa – Diagnostyka, leczenie, profilaktyka, zasady żywieniowe (cz. II) (WSPÓŁCZESNA DIETETYKA, nr 32,2020)
-
2020 Dna moczanowa – Diagnostyka, leczenie, profilaktyka, zasady żywieniowe (cz. I) (WSPÓŁCZESNA DIETETYKA, nr 31,2020)
-
2020 Jak wyeliminować niedobory żywieniowe w diecie kobiet ciężarnych i karmiących (WSPÓŁCZESNA DIETETYKA, nr 29, 2020)
-
2020 Zalecenia żywieniowe w celiakii (WSPÓŁCZESNA DIETETYKA, nr 27, 2020)
-
2020 Wpływ stosowania używek przez kobiety ciężarne na występowanie wad rozwojowych u płodu (WSPÓŁCZESNA DIETETYKA, nr 27, 2020)
-
2019 Wskazania żywieniowe w przypadkach niedoczynności tarczycy (WSPÓŁCZESNA DIETETYKA, nr 26, 2019)
ODBYTE SZKOLENIA I KONFERENCJE
-
2023 Konferencja Dietetyka w neurologii i psychiatrii, Polskie Towarzystwo Dietetyki, Katowice
-
2023 VII Ogólnopolska Konferencja PAD- "Psychika a Dietetyka", SKN Dietetyki UM w Łodzi, on-line
-
2022 Szkolenie „Opieka nad pacjentem onkologicznym w gabinecie dietetycznym”, Współczesna Dietetyka, on-line
-
2021 III Konferencja „Żywienie a Zdrowie Prokreacyjne Kobiety”, Uniwersytet Medyczny, Poznań, on-line
-
2021 Konferencja „Wyzwanie Dietetyki Klinicznej w Pediatrii”, Klinika Pediatrii, Gastroenterologii i Żywienia UJ CM, Kraków, on-line
-
2021 IV Międzynarodowa Konferencja Naukowa „Żywienie bez Granic”, Warszawa
-
2021 Konferencja „Interdyscyplinarne spojrzenie na choroby przewodu pokarmowego”, SKN Dietetyki UM w Łodzi, on-line
-
2021 I Ogólnopolska Konferencja Naukowa „Dietetyk i Diagnosta Laboratoryjny- Wspólna Praca Dla Zdrowia Pacjenta”, SKN Dietetyki UM w Łodzi, on-line
-
2020 Konferencja V „Żywienie dziecka wczoraj i dziś- Mikrobiota a zdrowie dziecka”, Pracownia Dietetyki Pediatrycznej, Klinika Pediatrii, Gastroenterologii i Żywienia UJ CM- on line
-
2020 III Warszawski Dzień Dietetyki Klinicznej- Nowotwór i co dalej? Centrum Dydaktyczne WUM w Warszawie, on-line
-
2020 IV Ogólnopolska Konferencja PAD- "Psychika a Dietetyka", SKN Dietetyki UM w Łodzi, on-line, cz. II
-
2020 IV Ogólnopolska Konferencja PAD- "Psychika a Dietetyka", SKN Dietetyki UM w Łodzi, on-line, cz. I
-
2020 X Ogólnopolska Konferencja Dietetyki- Congressus Dietetica, Polskie Stowarzyszenie Dietetyków, on-line
-
2020 III Interdyscyplinarna Konferencja Naukowa- Otyłość Dziecięca "Od poczęcia do dorosłości", on-line
-
2020 Konferencja "Insulinooporność - wyzwanie interdyscyplinarne", FUNDACJA INSULINOOPORNOŚĆ, on-line
-
2020 V Ogólnopolska Konferencja Naukowa- "Dietoterapia Zaburzeń Metabolicznych", Studenckie Koło Naukowe Dietetyki Klinicznej, on-line
-
2020 Szkolenie „Dieta roślinna. Zajęcia praktyczno-teoretyczne”, Centrum Wydarzeń Szkoleniowych, Warszawa
-
2020 Szkolenie „Anoreksja, bulimia i inne zaburzenia odżywiania”, Instytut Zdrowego Żywienia i Dietetyki Klinicznej "SANVITA", Warszawa
-
2019 Szkolenie „Diagnostyka laboratoryjna w pracy dietetyka. Część II.”, Centrum Szkoleń Dietetyki Klinicznej, Wrocław
-
2019 V Ogólnopolska Konferencja Naukowo-Szkoleniowa "Standardy leczenia dietetycznego- otyłość", Polskie Towarzystwo Dietetyki, Warszawa
-
2019 III Śląska Konferencja Dietetyki Klinicznej, Centrum Szkoleń Dietetyki Klinicznej, Katowice
-
2019 Szkolenie „Edukator w cukrzycy”, Centrum Edukacji i Poradnictwa Żywieniowego Nutri Center, Kraków
-
2019 Konferencja „Żywienie enteralne i paraenteralne”, Polskie Towarzystwo Żywienia Pozajelitowego, Dojelitowego i Metabolizmu, Katowice
-
2019 Konferencja „Żywienie niemowląt i małych dzieci w praktyce”, Warszawa
-
2019 Szkolenie „Rozpoznanie i leczenie niedożywienia; Żywność medyczna w leczeniu niedożywienia”, Wojewódzki Szpital Specjalistyczny im. J. Gromkowskiego we Wrocławiu, Wrocław
-
2019 Szkolenie „Insulinooporność w praktyce dietetyka”, Akademia Dietetyki Klinicznej, Katowice
-
2019 Konferencja „Mikrobiom a zdrowie człowieka”, Polskie Towarzystwo Dietetyki, Wojewódzki Szpital Specjalistyczny w Sosnowcu
-
2019 Konferencja „Żywienie dziecka wczoraj i dziś. Leczenie przez żywienie”, Klinika Pediatrii, Gastroenterologii i Żywienia UJ CM, Kraków
-
2019 Konferencja „Różne oblicza insulinooporności”, Centrum Dydaktyczne Warszawski Uniwersytet Medyczny, Warszawa
-
2019 Konferencja „Psychodietetyka- Zrozumieć Żywienie”, Śląskie Centrum Zdrowia, Katowice
-
2019 Szkolenie „Psychodietetyka- praktyczne podejście”. Premium Sport Academy, Łódź
-
2019 Konferencja „IV Narodowy Kongres Żywieniowy pod hasłem „Żywność, żywienie w prewencji i leczeniu- postępy 2018”, Instytut Żywności i Żywienia, Warszawa
-
2018 Konferencja „Odporność pochodzi z brzucha”, Instytut Medycyny Zapobiegawczej, Katowice
-
2018 Konferencja „Standardy leczenia dietetycznego”, Polskie Towarzystwo Dietetyki, Warszawa
-
2018 Szkolenie „Żywienie osób starszych”, Polskie Towarzystwo Dietetyki, Warszawa
-
2018 Konferencja „Żywność, żywienie i zdrowie”, Polskie Towarzystwo Dietetyki, Bielsko-Biała
-
2018 Szkolenie „Rola diety w schorzeniach tarczycy”, Centrum Szkoleń Dietetyki Klinicznej, Katowice
-
2018 Szkolenie „Znaczenie żywienia w kontekście płodności”, Centrum Szkoleń Dietetyki Klinicznej, Katowice
-
2018 Szkolenie „Alergia pokarmowa w praktyce dietetyka”, Centrum Szkoleń Dietetyki Klinicznej, Katowice
-
2018 Szkolenie „Diagnostyka laboratoryjna w pracy dietetyka. Część I.”, Centrum Szkoleń Dietetyki Klinicznej, Katowice
-
2018 Konferencja „Żywienie dziecka wczoraj i dziś”, Pracownia Dietetyki Pediatrycznej, Klinika Pediatrii, Gastroenterologii i Żywienia UJ CM, Kraków
-
2018 Konferencja „Superfoods”, Śląskie Centrum Zdrowia, Katowice